Hoe wordt snoep gemaakt?

DE BASIS

De basis van alle snoep is… je raadt het al, suiker! Het meest voorkomende type, sucrose, vertegenwoordigt eigenlijk twee suikermoleculen die aan elkaar zijn gebonden, een glucose en fructose. Maar het snoepje dat je krijgt van je moeizame truc of behandeling smaakt nauwelijks naar tafelsuiker, dus wat is het verschil? Om deze lekkernijen lekker te maken, gebruiken snoepwetenschappers #mydreamjob verschillende scheikundige concepten om verschillende smaken en texturen te creëren.

KRISTALLISATIE

Als je ooit rock candy op een stokje hebt gemaakt, dan ben je bekend met het concept van kristallisatie. Het proces begint met een oververzadigde oplossing, vaak gemaakt door suiker in water te koken. Om de gewenste kristallen te maken, wordt een stokje in het mengsel gestoken en de onstabiele opgeloste stoffen van de oververzadigde vloeistof zullen bevriezen tot ingewikkelde vormen die op kristallen lijken. Er zijn echter ook andere soorten snoep waarbij kristallisatie moet worden voorkomen, zoals karamel, toffee en marshmallows. Om dit te bereiken worden bruine suiker, vetten of zuren aan de oplossing toegevoegd om kristallisatie te voorkomen.

KARAMEL

Die perfecte goudbruine kleur met de unieke aanhoudende zoete geur doet mijn mond altijd kwijlen van anticipatie. Om de heerlijke karamel te maken, wordt suikersiroop verwarmd tot het punt van karamelisatie bij ongeveer 320 – 350 F. Op dit punt splitsen de sucrosemoleculen zich in glucose en fructose, wat resulteert in de heerlijke smaak in harde karamelsnoepjes die ons kunnen doen kwijlen . Om de zachte, taaie karamels te maken zoals die in onze geliefde Milky Ways en Twix-repen, moet je melk, room of boter toevoegen.

DE TEMPERATUUR JUIST KRIJGEN

Maar er zijn meer soorten snoep dan alleen maar rock candy en karamel. Om deze unieke texturen te maken, wordt een suikeroplossing verwarmd tot een bepaalde temperatuur die unieke eigenschappen veroorzaakt. Bij 106-112 C wordt het draadstadium bereikt om rock candy te creëren. Bij 112-115 C wordt het zachte balletje gebruikt om fudge te maken. Bij 116-120 C wordt het stevige balletje gebruikt om karamel en marshmallows te maken. Bij 122-130 C wordt de harde bal gebruikt om een ​​toffee-look-alike te maken die te vinden is in heerlijke Heath-repen. Bij 132-143 C wordt de zachte crack-fase gebruikt om butterscotch te maken. Bij 146 – 155 C bereikt de suiker zijn harde kraakpunt waarin lolly’s en notenbros worden gemaakt. Ten slotte, bij 160-182 C op het karamelpunt, vormt de suiker de heerlijke traktatie die we kennen en waar we van houden.

Meer weten over het productieproces van snoep? Neem dan een kijkje tussen de volgende links:

https://webwinkel.gerelateerd.nl/

snoepjes.linkjespagina.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *