De leukste spellen door de jaren heen

Er zijn zoveel platforms om op te spelen, sommige games vertalen zich beter op de ene dan op de andere. Dan is er persoonlijke smaak. Wat leuk was in onze jeugd, vertaalt zich niet helemaal als volwassene. Hoe kom je aan een lijst met de beste videogames aller tijden? Wij hebben het antwoord.

We hebben een complex scoresysteem gecreëerd door gamescores van enkele van de meest gerespecteerde bronnen te combineren en een wiskundige berekening toe te passen om ze te sorteren. Het resultaat is wat volgens ons de meest nauwkeurige, volledig onbevooroordeelde lijst is van de beste videogames aller tijden die iemand ooit heeft gemaakt.

Hier zijn ze: de 20 beste videogames aller tijden gerangschikt en op volgorde.

5. SUPER MARIO GALAXY 2 

Het zeer populaire vervolg op Super Mario Galaxy volgt onze held nu de ruimte in, waar hij op jacht is naar Bowser, de Koopa King. Het lijkt erop dat Bowser opnieuw prinses Peach als zijn gevangene heeft genomen, maar ook de controle over het universum heeft overgenomen met behulp van Grand Stars en Power Stars. Het is aan Mario om door de sterrenstelsels te reizen, Power Stars te herstellen en vervolgens naar het centrum van het universum te reizen om de schone prinses te redden.

4. SUPER MARIO ODYSSEY 

Nog een Super Mario-toevoeging en een die overal hoog scoort. Odyssey brengt Super Mario terug naar de Mario-spellen in sandbox-stijl die sinds Super Mario 64 en Super Mario Sunshine niet meer zijn gezien. In deze heeft Bowser opnieuw prinses Peach uit het Paddenstoelenrijk gehaald met de bedoeling haar met hem te laten trouwen. Rechts? Voer Mario en Cappy in, een hoed waarmee Super Mario andere objecten kan besturen, zelfs personages.

Mario reist door de vele koninkrijken, op het spoor van Bowser, in een poging de bruiloft te stoppen. Odyssey is een groot spel, verkenning is de sleutel. Sterker nog, zelfs als het spel eenmaal is voltooid, is er nog veel meer te doen.

Er staan ​​veel Mario-spellen op onze lijst met beste videogames aller tijden, maar dit is degene die het hoogst scoort. Het is ook de hoogste 3D-platformgame. Het had gemakkelijk op nummer één kunnen eindigen als de cijfers een beetje anders waren gedaald.

Er zijn andere Mario-spellen die ook de lijst met beste videogames aller tijden hadden kunnen halen, maar net niet in de top twintig kwamen. Super Mario 3, we denken aan je. Als je de Mario-spellen collectief zou rangschikken in plaats van afzonderlijk, zouden ze een duidelijke nummer één zijn. Dat is echter niet wat we doen, dus de cijfers voor Mario raken hier op, op nummer drie op onze lijst met beste videogames aller tijden voor misschien wel de beste videogamefranchise aller tijden.

3. THE LEGEND OF ZELDA: BREATH OF THE WILD

Veel lof volgde dit spel toen het werd geïntroduceerd. Het nam wat iedereen zo leuk vond aan de Zelda-serie en draaide het op zijn oor. Hyrule is nu een open wereld om te verkennen en zit boordevol verborgen puzzels, mysterieuze oriëntatiepunten en vijandelijke kampen die kunnen worden overvallen op wapens en schatten. Er wordt niet veel richting gegeven, dus verkenning is van vitaal belang.

Hierin volgen we een link met geheugenverlies terwijl hij naar Hyrule Castle moet om Ganon te verslaan voordat Ganon zich kan losmaken en de wereld kan vernietigen. Link moet naar plaatsen uit zijn verleden reizen om zijn herinneringen terug te krijgen en genoeg kracht te krijgen om Ganon te verslaan.

2. GRAND THEFT AUTO IV

Metacritic’s 2008 PS3-game van het jaar. Grand Theft Auto IV is een andere grote hit van gamemaker Rockstar. Deze keer volgen we oorlogsveteraan Niko Bellic en zijn aankomst in Liberty City.

Het is een game voor één speler die wordt gespeeld vanuit het perspectief van de derde persoon. Bellic arriveert en probeert aan zijn verleden te ontsnappen terwijl hij onder druk staat van maffiabaas en woekeraars. Dankzij het open-wereldontwerp kunnen spelers vrij door Liberty City bewegen en proberen alle items te vinden die ze kunnen of personages waarmee ze kunnen communiceren om Niko te helpen overleven.

1. THE LEGEND OF ZELDA: OCARINA OF TIME

Nummer één op onze wiskundig afgeleide lijst met beste videogames aller tijden, The Legend of Zelda: Ocarina of Time heeft van iedereen hoge cijfers gekregen. Ocarina, oorspronkelijk uitgebracht in 1998, is enorm populair en kreeg ook een remaster en heruitgave in 2011 op het Nintendo 3DS-platform.

Dit verhaal volgt Link die als jonge jongen werd misleid door de koning van de Gerudo-dieven, Ganondorf, om toegang te krijgen tot het Heilige Rijk. Eenmaal in het rijk legde Ganondorf zijn handen op Triforce die het landschap van Hyrule veranderde in een dorre woestenij. Link moet nu door de tijd reizen, macht verzamelen, in de hoop een probleem op te lossen dat hij zelf heeft veroorzaakt.

Meer leuke spellen ontdekken? Neem dan een kijkje tussen deze links:

https://games.uwpagina.nl/

https://harrypotter.favorietje.nl/

https://games.eigenstart.nl/

https://games.startplezier.nl/

https://games.linkspot.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *