Hoe kan een makelaar helpen bij het kopen van een huis?

Huis kopen met een makelaar

Of u nu voor het eerst een huis koopt of een doorgewinterde huiseigenaar die een paar keer in de buurt van het kopen en verkopen van huizen is geweest, het is altijd een goed idee om met een ervaren makelaar samen te werken wanneer u een huis koopt.

Van waardevolle expertise tot hun vermogen om zich aan een deadline te houden, er zijn veel redenen waarom u een makelaar zou moeten inhuren.

Wanneer bijna alles online toegankelijk is, kan het gemakkelijk zijn om een ​​​​vals vertrouwen aan te nemen dat u aanmoedigt om het allemaal zelf aan te pakken. U kunt tenslotte online advertenties onderzoeken en uw pad uitstippelen om de huizen te bekijken die u interesseren.

Om uw zoekopdracht te verfijnen, zijn deze technieken prima. Er zijn echter bepaalde fasen tijdens het aankoopproces van een huis waarin u misschien iemand in uw hoek wilt hebben.

Dit is wat u moet weten over het werken met een agent.

Heb je een makelaar nodig om een huis te kopen?

Eerst een korte les in terminologie. EEN REALTOR® is een persoon die u vertegenwoordigt in het aankoopproces van een huis. Hoewel de term ‘makelaar’ vaak in de volksmond wordt gebruikt op een manier die impliceert dat het dezelfde betekenis heeft als de term ‘makelaar in onroerend goed’, is er een klein verschil tussen beide. Alle makelaars in onroerend goed moeten een vergunning hebben en zijn allemaal gehouden aan een strikte ethische code. REALTORS® zijn gewoon vastgoedprofessionals die lid zijn van de National Association of REALTORS®.

Dit betekent niet dat REALTORS® beter of beter gekwalificeerd zijn dan reguliere makelaars; het betekent alleen dat ze zich hebben aangesloten bij een breder netwerk van vastgoedprofessionals.

REALTORS® en makelaars zullen namens u huisbezoeken organiseren, u informatie geven over huizen die uw interesse wekken en u helpen bij het onderhandelen over de beste prijs voor het huis dat u wilt kopen. Bovendien bieden ze referenties voor gerenommeerde kredietverstrekkers, woninginspecteurs en andere dienstverleners die u nodig heeft tijdens het aankoopproces van een huis.

Hoewel je misschien merkt dat onafhankelijkheid mogelijk is tijdens het online huizenjachtproces, wil je misschien een makelaar aan je zijde als je eenmaal klaar bent om door een huis te lopen waarin je geïnteresseerd bent.

Een goede makelaar heeft toegang tot buurtkennis, inclusief vergelijkbare verkopen, lokale geschiedenis en demografie van de buurt. Ze moeten ook goed geïnformeerd zijn over de huidige markt en realistische verwachtingen stellen voor de tijdlijn en prijs van uw huis.

Werken met aankoopmakelaars vs. Agenten van de verkoper

Over het algemeen kunnen de koper en verkoper vertegenwoordiging hebben van afzonderlijke agenten.

U kunt ervoor kiezen om de makelaar van de verkoper te gebruiken; het kan echter zijn dat ze niet uw belang in gedachten hebben. Een verkopersagent, ook wel listingagent genoemd, heeft een fiduciaire plicht (wettelijk verplichte verplichting) jegens de verkoper.

Vaak kunnen ze een dubbel agentschap aangeven, wat betekent dat ze beweren zowel verkoper als koper te vertegenwoordigen in een woningtransactie. Aan het eind van de dag is hun primaire taak echter jegens de verkoper. Om deze reden is het verstandig om uw eigen agent in te huren om uw belangen bij de transactie te vertegenwoordigen.

Een kopersagent daarentegen heeft een fiduciaire plicht jegens u, de huizenkoper. Dit betekent dat ze de verantwoordelijkheid hebben om in uw belang te handelen, ervoor te zorgen dat uw privé-informatie vertrouwelijk is en alle documenten en fondsen in de thuistransactie te verantwoorden.

Wil je weten wat een makelaar voor jou kan betekenen tijdens het kopen of verkopen van een huis? In deze lijst met links vind je meer informatie over de verschillende diensten:

https://makelaars.startcentro.nl/

https://meubel.linkmee.nl/

https://makelaar.macrostart.nl/

https://makelaar.leukeinfo.nl/

https://makelaardij.jouwpagina.eu/

https://leeuwarden.uitgeplozen.nl/

makelaar.startsensatie.nl/

https://makelaarskantoor.alle-links.nl/

https://makelaar.webwinkel-boulevard.nl/

https://makelaar.weboppep.nl/

https://makelaars.b9.nl/

https://makelaardij.expertpagina.nl/

https://makelaar.favos.nl/

http://makelaars.allepaginas.nl/

https://makelaar.eigenstart.nl/

https://makelaar.linkwijzer.nl/

https://makelaars.links.nl/

https://makelaar.slimmestart.nl/

https://makelaars.beginthier.nl/

https://makelaar.favos.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *