Verschillende manieren om een bouwplaats te beveiligen

De bouw is een omvangrijke en waardevolle industrie die zowel de opslag als het doorlopende gebruik van hoogwaardige voertuigen, materialen, gereedschappen en machines omvat. Al deze artikelen hebben een wederverkoopwaarde, terwijl artikelen zoals brandstof een gecompenseerde kostprijs hebben, waardoor bouwplaatsen een zeer winstgevende magneet voor criminelen zijn. Als zodanig verliest de bouwsector elk jaar £ 400 miljoen door diefstal, en ongeveer hetzelfde bedrag opnieuw door vandalisme en brand, waarbij ongeveer 40% (ongeveer 100.000) van alle branden op bouwplaatsen opzettelijk worden aangestoken (bron: Aviva). De industrie omvat ook een aanzienlijk personeelsbestand, van wie velen kwetsbaar kunnen worden gemaakt door inefficiënte beveiligingsmaatregelen op bouwplaatsen.

De bedreigingen

riminele activiteiten als gevolg van ongeoorloofde toegang tot een bouwplaats vormen verschillende algemene bedreigingen: Voor operaties, inclusief lopende werken en schema’s, kost de verstoring miljoenen per jaar. Op eigendommen en materialen – inclusief gebouwen en bijgebouwen, constructies in aanbouw of sloop, evenals bouwmaterialen, gereedschappen, uitrusting, fabrieken, brandstof en kleine diefstallen van eigendommen en activa van werknemers. Op het leven, met inbegrip van indringers die schade veroorzaken die mogelijk letsel, verminking of doden kan veroorzaken, zoals het losmaken van armaturen en het onveilig achterlaten van bedrading, evenals opzettelijke acties zoals brandstichting die zowel levens als eigendommen bedreigt. De relatief hoge brandstofkosten maken bijvoorbeeld brandstofdiefstal populair: het kan gemakkelijk worden hergebruikt en spoorloos verdwijnen, terwijl het stelen van brandstof van een bouwplaats gevolgen kan hebben die de bedrijfsvoering, eigendommen en leven bedreigen: Operationele kosten – weinig fabrieksvoertuigen of generatoren kunnen zonder brandstof werken. De vertragingen die worden veroorzaakt door zowel het gebrek als de noodzaak om te tanken, zijn van invloed op de planning, wat van invloed kan zijn op de algehele voortgang in de richting van deadlines. Eigendomskosten – dure installatie kan tijdens de diefstal worden beschadigd. Levenslang – brandstof die tijdens diefstal wordt gemorst, komt vaak voor en vormt een brandgevaar dat zowel levensveranderend als levensbeëindigend kan zijn.

Verlies en aansprakelijkheid

Naast de bedreigingen voor operaties, eigendommen en leven, bedreigen de acties van dieven die toegang hebben gekregen via onvoldoende beveiligde sites, site-eigenaren of -beheerders met aansprakelijkheid voor verder verlies en schade. Als bijvoorbeeld fabrieks- en zware, krachtige voertuigen worden gestolen om toegang te krijgen tot andere gebouwen of deze te vernietigen, zoals het rammen van winkelpanden, of om een ​​hoge toegang tot een gebouw te krijgen, kan deze daaruit voortvloeiende actie van de diefstal kostbaar zijn in voorwaarden van zowel locatieverlies als aansprakelijkheid voor andere schade/verliezen die buiten de locatie plaatsvinden.

Evenzo kunnen bouwbedrijven aansprakelijk worden gesteld voor ongevallen waarbij indringers betrokken zijn of als gevolg van indringers die de algehele veiligheid in gevaar brengen. Dit is vaak het geval wanneer terreinen onvoldoende beveiligd zijn tegen inbraak en vandalisme. Bouwplaatsen kunnen bijzonder kwetsbaar zijn voor vandalisme als onderdeel van algemeen asociaal gedrag of specifieke, afvallige rebellie tegen bouwwerkzaamheden in de plaats.

Meer weten over de verschillende manieren om een bouwplaats te beveiligen?
https://beveiliging.linkjespagina.nl/

https://brandbeveiliging.uwbegin.nl/

https://beveiliging.opzijnbest.nl/

https://beveiliging.eigenpage.nl/

https://beveiliging.favos.nl/

https://beveiliging.eigenoverzicht.nl/

https://beveiliging.vinddirect.nl/

http://beveiliging.gigago.nl/

https://beveiliging.beginzo.nl/

https://beveiliging.startsleutel.nl/

https://beveiliging.begincool.nl/

https://beveiliging.startbewijs.com/

https://beveiliging.links.nl/

https://beveiliging.startpagina.net/

https://beveiliging.linkmee.nl/

https://beveiligen.expertpagina.be/

https://beveiligingsbedrijven.tipjes.nl/

https://beveiliging.sitelinkje.nl/

https://brandbeveiliging.slimmestart.nl/

https://beveiliging.startnl.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *